Visie achter en in de Huiskamer

Ik doe, dus ik besta

voor mensenheugenis

“Ik doe, dus ik besta”… een uitspraak die ik ergens een ergotherapeute hoorde doen. Hoe waar is dit! Ook als het niet meer vanzelf gaat, of zelfs heel ingewikkeld wordt, dan is het juist het blijven doen dat voldoening en ontspanning blijft geven.

Besta

En dat doen vindt buiten plaats, waar we de elementen voelen en we onderdeel zijn van de natuur. Maar ook binnen, waar we muziek kunnen maken, kunnen lezen, koken, dansen of anders.

“Ik doe, dus ik besta” gaat over zelfbeschikking, vrijheid, voldoening en verbinding. Wij koesteren dit voor onze cliënten en gaan er ver in dit te behouden. Wij doen recht aan de verlangens die onze cliënten hebben, om als mens van betekenis te blijven, juist ook als dementie, Parkinson of een andere vorm van Niet Aangeboren Hersenletsel hun leven ernstig beïnvloedt. In De Huiskamer hebben we de inspirerende, veilige, warme en gemoedelijke omgeving die hiervoor nodig is.

Daarmee ondersteunen we hen en hun naasten in ieders zelfbeschikking, vrijheid, voldoening en verbinding. Het samen thuis blijven wonen ondersteunen we zo, zo lang als het voor hen beiden prettig is.

Mariëlle Bus

Wat wij doen:

Wij leveren een dagbesteding voor mensenheugenis.