Over De Huiskamer

De Huiskamer

voor mensenheugenis

Creatieve, culturele, groene, duurzame, zinvolle, ontspannen en rustige dagen voor jonge of vitale mensen met geheugenproblemen. Maar ook relaxen, gewoon er zijn, verdriet hebben of zwijgen.
Wat maakt de Huiskamer bijzonder?
De kleine setting, de huiselijke sfeer, létterlijk omdat we u in een thuissituatie welkom heten. Daarnaast de kleinschaligheid, de ruime mogelijkheden in en om het huis en de aandacht die wij besteden aan uw naasten, voor wie er ook veel verandert en die wij graag willen ondersteunen.

Wat is De Huiskamer?

De Huiskamer is een prachtige en sfeervolle woonboerderij aan de rand van Oud-Zevenaar behorende bij de stad Zevenaar. Het oorspronkelijke en statige voorhuis, met zogenaamde kloostermoppen, is gebouwd omstreeks 1852. De Huiskamer biedt verschillende activiteiten aan op het gebied van creativiteit, cultureel, groen & duurzaam en/of zinvolle, ontspannen tijdsinvulling. Hiervoor zijn er verschillende ruimtes zowel binnen als ook buiten. Neem eens een kijkje via de fotogalerie om een indruk te krijgen van de sfeer en de mogelijkheden.

Voor wie is De Huiskamer?

In Nederland alleen hebben ruim 15.000 mensen, op een leeftijd jonger dan 65 jaar, de ingrijpende diagnose dementie gekregen. Voor deze mensen, tussen de leeftijd van 50 en 75 jaar, valt er vaak een groot gat in hun dagelijks leven. Plots heb je (intensieve) begeleiding nodig bij het structureren van je dag, het beoefenen van je talenten, sport, hobby's of andere invulling. De Huiskamer is er voor diegenen die te maken hebben met plannings- en overzichtskwesties en/of geheugen problematiek (door Alzheimer, Parkinson of door andere oorzaken NAH) en zich vitaal voelen. Mede door verlies van werk of, wanneer iemand al met pensioen is, verlies van aansluiting bij ‘reguliere’ ontspanningsactiviteiten, maken het dat men zich machteloos en eenzaam kan voelen. Het wordt juist dan belangrijk dat je jouw ‘ding’ kan blijven uitoefenen en dat dit op een plek gebeurt waar je je prettig en veilig voelt en je jezelf binnen een overzichtelijk gezelschap kan bewegen. Wij van De Huiskamer in Zevenaar, bieden u graag aan waar u nu door de gegeven omstandigheden niet meer toe in staat bent. Samen met u willen wij iets moois tot stand te brengen.

Wat biedt De Huiskamer?

De Huiskamer biedt de mogelijkheid om in een veilige en warme omgeving uw talenten of hobby’s weer vorm te geven. Creativiteit en cultureel; groen en duurzaam bezig zijn; zinvolle, ontspannen en rustige dagen beleven. Dit zijn enkele kernwoorden die terug te vinden zijn binnen de dagelijkse invulling van De Huiskamer. Daarnaast is er de altijd aanwezige mogelijkheid tot relaxen, gewoon er zijn, verdriet hebben of gewoon te zwijgen.
In De Huiskamer sluiten we aan bij uw mogelijkheden, dagen we u uit en zorgen we voor inspiratie. Ook is er ruimte om tot rust te komen én ondernemen we mooie, kleine en overzichtelijke projecten. De sfeer is ontspannen en gezellig, het accent ligt op respect voor ieders eigenheid. In De Huiskamer zijn er naast groepsactiviteiten ook individuele mogelijkheden en kunt u zelf richting geven aan datgene wat u voldoening en ontspanning geeft. Wij verkennen dit met u en zo nodig betrekken we er externe kennis en deskundigheid bij (bijvoorbeeld als uw hobby of talent schilderen is maken we schilderlessen mogelijk, of yoga, of origami, of het bespelen van een instrument.)
Bij zowel de individuele als bij de groepsactiviteiten is er sprake van een hoog intensieve begeleiding.

Wat maakt de Huiskamer bijzonder?

De kleine setting, de huiselijke sfeer, en dat we u bij mij thuis welkom heten in een ongedwongen en veilige omgeving. De Huiskamer staat voor kleinschaligheid, een ruim aanbod aan mogelijkheden in en om het huis en de aandacht die wij besteden aan uw naasten, voor wie er ook veel verandert en die wij graag willen ondersteunen.

Meer informatie?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten, bijvoorbeeld over de indicatie, de beschikbare dagen, de tijden, het vervoer of iets anders? Neem dan gerust contact op met Mariëlle Bus voor het maken van een persoonlijke afspraak. Zij vertelt u graag wat De Huiskamer voor u of uw naaste kan betekenen.

Wat wij doen:

Wij leveren een dagbesteding voor mensenheugenis.